Mainos
Mainos

Berlusconin syytesuoja taas askeleen lähempänä

Italian parlamentin alahuone on hyväksynyt lain, joka antaa pääministeri Silvio Berlusconille syytesuojan. Laki on astumassa voimaan ennätysnopeasti, sillä ylähuoneenkin odotetaan antavan sille siunauksensa vielä tässä kuussa.

Pääministerin lisäksi syytesuoja koskisi presidenttiä ja puhemiehiä. Suoja on voimassa niin kauan kuin he ovat virassaan. Vasemmisto-oppositio ja tuomarikunta vastustavat lakia kiivaasti. Kriitikoiden mielestä koko laki on laadittu vain Berlusconin suojelemiseksi korruptio-oikeudenkäynneiltä, kun taas oikeusministeriö katsoo sen takaavan työrauhan päättäjille.

Perjantaina parlamentin on lisäksi määrä hyväksyä laki, joka panee vuodeksi jäihin tuhansittain viivästyneitä oikeudenkäyntejä. Sekin tulee kuin tilauksesta Berlusconille, sillä yksi lain piiriin tulevista oikeusjutuista koskee tapausta, jossa hänen syytetään lahjoneen asianajajansa antamaan väärän todistajalausunnon.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme