Mainos
Mainos

Berlusconin tuomioon reagoitu maltillisesti

Italialassa reaktiot ovat olleet toistaiseksi maltillisia entisen pääministerin Silvio Berlusconin tuomion jälkeen.

Ministerineuvos Riikka Eela Suomen Rooman-suurlähetystöstä arvioi, että Italian median kirjoittelua ja poliitikkojen kommentteja on leimannut varovaisuus ja odottava tunnelma.

Syynä ovat Italian heikko talous ja epävakaa sisäpoliittinen tilanne, jossa kaikki haluavat suojella hallitusta.

– Kiinnostavin asia on, mitä tästä seuraa Italian hallituksen toimintakyvyn kannalta. Jos tämä tuomio lamaannuttaa hallitusta tässä taloustilanteessa, se on erittäin huono asia, Eela sanoo.

Berlusconi on ollut syytettynä oikeudessa lukuisia kertoja ennenkin, mutta eilinen tuomio oli ensimmäinen, jonka korkein oikeus on vahvistanut.

– Niille, jotka ovat epäilleet oikeusistuimen luotettavuuta, tämä on hyvä osoitus siitä, että oikeus toimii Italiassakin. Kaiken kaikkiaan Italiassa ollaan pettyneitä vallanpitäjiin hyvin laajasti, Eela selventää.

Korkein oikeus tuomitsi Berlusconin eilen veropetoksista vankeuteen. Hän kärsii tuomion korkean ikänsä takia vuoden kotiarestissa. Berlusconi voi toistaiseksi jatkaa politiikassa senaattorina ja maan hallituksessa olevan puolueensa johtajana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme