Mainos
Mainos

Beslanin kaappaajalle vaaditaan kuolemantuomiota

Pohjois-Ossetiassa toissavuoden syksyllä tapahtuneen traagisen koulukaappauksen oikeudenkäynti on alkanut.

Nurpashi Kulajev

Venäjän syyttäjä vaatii kuolemanrangaistusta Beslanin koulukaappauksen ainoalle henkiinjääneelle kaappaajalle. Venäjän laki sallii kuolemanrangaistuksen, mutta yhtään vankia ei ole teloitettu sitten vuoden 1996.

-Pyydän Pohjois-Ossetian korkeinta oikeutta tuomitsemaan kuolemaan Nurpashi Kulajevin, joka osallistui Beslanin koulun valtaukseen, sanoi syyttäjä Nikolai Shepel oikeudessa.

Yli 30 aseistautunutta miestä rynnäköi kouluun Beslanissa ja otti panttivangeikseen yli tuhat ihmistä syyskuussa 2004. Tapahtumat kääntyivät verilöylyksi, kun Venäjän armeijan erikoisjoukot yrittivät vapauttaa panttivangit. Välikohtauksessa kuoli yli 300 ihmistä, joista puolet oli lapsia.

Syytetty Kulajev, joka on tshetsheeni, on tunnustanut olleensa mukana kaappauksessa, mutta hän on kiistänyt osallisuutensa kuolemiin. Venäjän viranomaisten mukaan kaikki muut kaappaajat kuolivat rynnäkön aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme