Mainos
Mainos

Betlehem houkuttelee jouluturisteja

Arviolta 200 000 ulkomaista matkailijaa saapuu jouluksi Betlehemiin.

Betlehemiin on saapunut jouluaattona tuhansia pyhiinvaeltajia. Kaupungit yrittäjät kertovat, että ulkomaisia matkailijoita on enemmän kuin koskaan palestiinalaisten toisen kansannousun jälkeen. Intifada alkoi viisi vuotta sitten.

Israelin viranomaiset odottavat turistien määrän kohoavan Betlehemissä 200 000:een. Luku sisältää myös ortodoksit, jotka viettävät joulua tammikuussa.

Ulkomaiset vieraat eivät voi kuitenkaan välttää alueen karua todellisuutta joulunakaan: Betlehemin lähellä nousee kahdeksan metriä korkea aita, jota tarvitaan Israelin mukaan itsemurhaiskujen estämiseen. Palestiinalaiset syyttävät Israelia puolestaan maidensa anastamisesta ja ihmisten eristämisestä.

Roomalaiskatolisen kirkon patriarkka Michel Sabbah sanoi viime viikolla, että Betlehemistä on tulossa muurin takia suuri vankila. Hän vaati rakennelman purkamista jälleen lauantaina tultuaan kaupunkiin.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme