Mainos
Mainos

Bhopalin myrkkyvuodon lievät tuomiot suututtivat Intiassa

Bhopalin myrkkyvuodosta langetut tuomiot ovat nostattaneet suuttumuksen aallon Intiassa.

Kiukkua on herättänyt oikeuden hitaus, tuomioiden lievyys ja emoyhtiön korkeimman johtajan välttyminen rangaistukselta. Kipakkaa arvostelua ovat esittäneet poliitikot, kansalaisaktivistit ja media.

- Häpeä Intia, otsikoi Mail Today -lehti.

Myrkkyvuodosta hengissä selvinnyt Champa Devi Shukla sanoi tunteneensa itsensä idiootiksi pidellessään julistetta oikeustalon ulkopuolella, kun syytetyt poistuivat paikalta suurissa autoissa.

- On surullista mutta totta, että elämme sellaisessa maassa, joka ei ymmärrä elämän arvoa, Bhopal-aktivisti Hemlata Sahay puhisi.

Bhopalissa Keski-Intiassa tapahtui vuonna 1984 historian tuhoisin teollisuusonnettomuus, kun ilmaan pääsi myrkyllistä kaasua. Se johti jopa 15 000 ihmisen kuolemaan.

Oikeus määräsi eilen vuodosta kahden vuoden vankeustuomiot seitsemälle amerikkalaisen Union Carbide -yhtiön onnettomuusaikaiselle johtajalle.

(MTV3 - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme