Mainos
Mainos

Bhutto ei usko ehdokkuuteensa Pakistanin parlamenttivaaleissa

Pakistanin entinen pääministeri Benazir Bhutto kertoi tänään, ettei hän todennäköisesti aio palata Pakistaniin osallistuakseen maassa ensi kuussa pidettäviin parlamenttivaaleihin. Bhutto oli aiemmin vannonut paluuta.

-Se tuntuu epätodennäköiseltä nyt, Bhutto sanoi poliittisesta paluustaan.

Hän puhui kolme päivää sen jälkeen, kun Pakistanin vaaliviranomaiset olivat hylänneet hänen anomuksensa päästä ehdokkaaksi vaaleissa.

-Halusin palata ja olla ehdokkaana vaaleissa, mutta sotilashallitus polkee jalkoihinsa jokaisen demokraattisen normin ja pettää Pakistanin kansaa mitä tulee demokraattisiin ja poliittisiin oikeuksiin, Bhutto sanoi uutistoimisto AFP:lle puhelimitse Dubaista.

Vaaliviranomaisten mukaan Bhutto ei voi asettua vaaleissa ehdolle vankeustuomionsa tähden. Maanpaossa elävä entinen pääministeri tuomittiin heinäkuussa poissaolevana vankeuteen, koska hän ei palannut vastaamaan korruptiosyytöksiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme