Mainos
Mainos

Bhutto uskoo Musharrafin luopuvan armeijan päällikkyydestä

Pervez Musharraf nousi valtaan verettömällä vallankaappauksella vuonna 1999. Hän pyrkii presidentiksi vaaleissa, jotka on tarkoitus pitää lähikuukausina.

Pakistanin entinen pääministeri Benazir Bhutto sanoi tänään, että hän uskoo maan sotilasjohtajan Pervez Musharrafin luopuvan armeijan ylipäällikkyydestään ennen presidentinvaaleja.

- Tämä asia ei enää ole este. Käsitykseni mukaan hän tulee luopumaan siitä ennen presidentinvaaleja, Bhutto sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Musharraf, jonka suosio on laskenut viime kuukausina, pyrkii presidentiksi vaaleissa, jotka on tarkoitus pitää lähikuukausina. Musharraf nousi valtaan verettömällä vallankaappauksella vuonna 1999. Hänen kautensa armeijan ylipäällikkönä päättyy tämän vuoden lopussa.

Musharraf tavoittelee vallanjakosopimusta Bhutton kanssa, koska tämän johtama Pakistanin kansanpuolue on maan suurin puolue. Yksimielisyyteen vallanjaon yksityiskohdista ei kuitenkaan ole vielä päästy.

Bhutto on elänyt maanpaossa Lontoossa vuodesta 1998.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme