Mainos
Mainos

Biden saapui Ukrainaan - Venäjä jatkaa syytöksiään

Ukrainan hallitus sai maanantaina sivustatukea Yhdysvalloista, kun varapresidentti Joe Biden saapui Kiovaan.

Hän tapaa tiistaina muun muassa väliaikaisen presidentin Oleksandr Turtshynovin ja pääministeri Arseni Jatsenjukin.  

Biden on korkea-arvoisin Ukrainassa vieraileva Yhdysvaltain hallinnon edustaja kriisin alkamisen jälkeen. 

Sanasota Venäjän ja Ukrainan välillä jatkui entiseen tahtiin. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti Ukrainan johtoa Genevessä saavutetun yhteisymmärryksen rikkomisesta. Ulkoministeri perusteli käsitystä sillä, ettei pääkaupungin Kiovan protesteja ole hajotettu. 

Genevessä sovittiin aseistautuneiden ryhmien riisumisesta aseista ja erilaisten valtausten lopettamisesta. Myös valtaukset ovat jatkuneet entiseen tapaan.  

Lavrovin mukaan viikonvaihteen ampumiset Itä-Ukrainassa osoittavat, ettei Ukrainan johto halua valvoa maansa ääriaineksia. 

Lavrov kehotti Yhdysvaltoja kantamaan vastuuta Ukrainan vallanpitäjistä, jotka nousivat valtaan amerikkalaisten tuella. Lavrov myös vakuutti, etteivät yritykset eristää Venäjä onnistu, koska se on "suuri ja itsenäinen valta, joka tietää, mitä se tahtoo". 

 Venäjä-mieliset vangitsivat toimittajan 

Pääsiäisrauha Ukrainassa rikkoutui sunnuntain vastaisena yönä laukaustenvaihtoon Venäjä-mielisten tarkastuspisteellä lähellä Slovjanskia. Ainakin kolme ihmistä kuoli toistaiseksi hämäräksi jääneessä välikohtauksessa, josta Venäjä ja Ukraina ovat syytelleet toisiaan. 

Slovjanskissa Venäjä-mieliset aktivistit esittelivät medialle kiovalaista toimittajaa, jonka he ottivat kiinni viikonloppuna. Irma Kratia on pidetty vangittuna turvallisuuspalvelun rakennuksessa. Hänen väitetään olevan yhteyksissä Ukrainan äärioikeistolaisiin nationalistipiireihin. 

-Olot ovat OK. On vähän kylmä, mutta he antavat minulle vettä ja ruokaa, Krat sanoi lehdistölle. 

Aktivistien mukaan 29-vuotiaan Kratin epäillään osallistuneen väkivaltaisuuksiin mellakkapoliiseja ja venäläistä toimittajaa vastaan Kiovan mielenosoitusten aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme