Mainos
Mainos

Bildt: Jäsenyys lisäisi vaikutusvaltaa Natossa

Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt katsoo, että Suomella ja Ruotsilla olisi enemmän sananvaltaa Euroopan turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä, jos ne olisivat Naton jäseniä.

-Suomella ja Ruotsilla ei ole turvallisuutensa kannalta tarvetta Natolle. Meillä ei ole puutetta turvallisuudesta. Mutta meillä on puute vaikutusvallasta, Bildt sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa tänään.

Bildt näkee Suomen ja Ruotsin rasitteena sen, että maat toimivat Naton sotilasoperaatioissa, mutta eivät saa olla mukana sotilasliiton poliittisessa päätöksentekokoneistossa. Bildt kannattaa Ruotsin liittymistä Natoon. Ihan vielä siihen ei kuitenkaan hänen mielestään ole aika.

-Juuri nyt haluan asettaa eurooppalaisen puolustuskeskustelun ja eurooppalaisen kapasiteetin rakentamisen etusijalle. Mutta sen loogisena jatkeena on kaiken todennäköisyyden mukaan Nato-jäsenyys viiden vuoden sisällä, Bildt sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme