Mainos
Mainos

Bildt johtaa Ruotsin pääministerikilpaa

Hiukan yli puolet ruotsalaisista haluaisi oppositiojohtaja Carl Bildtin pääministeriksi mieluummin kuin viran nykyisen haltijan Göran Perssonin, ilmenee Skandinavisk Opinion -laitoksen tuoreesta mielipidetutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 53 prosenttia ruotsalaisista piti Bildtiä parempana hallituksen johtoon kuin Perssonia. Bildtin kannatus on siten noussut kaksi prosenttiyksikköä kesäkuusta ja neljä prosenttiyksikköä toukokuusta. Tutkimuksessa haastateltiin 1019:ää ruotsalaista elokuun 4:nnen ja 24. päivän välisenä aikana.

Bildt on maltillisen kokoomuspuolueen johtaja. Hän oli pääministerinä vuosina 1991-94 ja työskenteli vallasta pois jouduttuaan kansainvälisissä tehtävissä Bosniassa. Hänen suosionsa saavutti huippunsa vuosi sitten, kun hän oli palannut kotimaan politiikkaan. Tuolloin 64 prosenttia ruotsalaisista olisi halunnut hänet pääministeriksi. Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit 20. syyskuuta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme