Mainos
Mainos

Bildt torjui Kosovo-lähettilään tehtävän

Ruotsin kokoomusjohtaja Carl Bildt kertoo olevansa imarreltu siitä, että häntä on esitetty YK:n Kosovo-erityislähettilääksi. Bildt sanoi kuitenkin Brysselissä, ettei hän tunne houkutusta ottaa tehtävää vastaan, koska hän ei pidä itseään siihen oikeana henkilönä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on vahvistanut haluavansa nimittää Slovakian ulkoministerin Eduard Kukanin YK:n Kosovo-lähettilääksi. Toiseksi lähettilääksi ehdolla on Annanin mukaan Bildt, Itävallan liittokansleri Franz Vranitzky ja Sveitsin ulkoministeri Flavio Cotti. Annan sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että hän saa jonkun näistä ehdokkaista suostumaan tehtävään.

Brysselissä käyneen Bildtin mukaan on olemassa joukko syitä, jotka puhuvat sitä vastaan, että hän olisi näistä kolmesta soveliain tehtävään. Hän ei kuitenkaan tarkentanut sanojaan. Bildt kiisti, että Yhdysvaltain ja Britannian tuen puuttuminen hänen ehdokkuudeltaan olisi yksi syistä. Hän ei myöskään halunnut sanoa, kumpi, Cotti vai Vranitzky olisi hänen suosikkiehdokkaansa.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme