Mainos
Mainos

Bin Laden kehotti murhaamaan brittejä ja amerikkalaisia

Maanpaossa Afganistanissa elävä islamilaisjohtaja Osama Bin Laden on kehottanut muslimeja murhaamaan brittejä ja amerikkalaisia kostoksi viime viikon ilmaiskuista Irakiin.

Haastattelussa Lontoossa ilmestyvälle arabiankieliselle lehdelle Ash-Sharq Al-Awsatille Bin Laden sanoi, että Britannian ja Yhdysvaltain kansat ovat yleisesti tukeneet johtajiensa päätöstä hyökätä Irakiin. Tämä tekee jokaisesta niiden kansalaisesta sodanlietsojan, jonka vastustaminen ja tappaminen on jokaisen muslimin velvollisuus, hän lisäsi.

Yhdysvallat syyttää Bin Ladenia, saudiarabialaista miljonääriä, elokuun pommi-iskuista Yhdysvaltain Itä-Afrikan suurlähetystöihin. Iskuissa sai surmansa 224 ihmistä.

Bin Laden kiistää Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tiedot, joiden mukaan hän on vakavasti sairas. Hän sanoo ratsastavansa päivittäin yli 70 kilometriä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme