Mainos
Mainos

Bin Ladenin ampuja astuu esiin – erikoisjoukkojen pomot paheksuvat

Entinen Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen sotilas Robert O´Neill on astunut julkisuuteen. Hänen kerrotaan olevan mies, joka surmasi Osama bin Ladenin. O´Neill esiintyy viikon päästä esitettävässä dokumentissa Fox News-kanavalla Yhdysvalloissa.

Nyt Navy SEAL –erikoisjoukkojen johto on antanut oman lausuntonsa dokumentista ja yhden miehen sankariksi nostamisesta. Kirjeestä kerrotaan muun muassa sofrep.com –nettisivuilla, joka raportoi puolustusvoimien operaatioista.

Navy SEAL on Yhdysvaltojen laivaston erikoisjoukko, jonka tehtäviiin kuuluvat muun muassa terrorisminvastaiset operaatiot. Osama bin Laden surmattiin toukokuussa vuonna 2011 Pakistanissa.

Allekirjoitetussa kirjeessä korostetaan, että suurin osa erikoisjoukkojen miehistä on ”hiljaisia ammattilaisia”, jotka eivät tuo esiin itseään ja omia ansioitaan. He eivät halua ottaa kantaa siihen, miksi yksittäinen sotilas haluaa tuoda asian esiin.

Lausunnossa todetaan, että erikoisjoukot toimivat osana Yhdysvaltain armeijaa ja noudattavat hallituksen ohjeita, eikä operaatioissa ole ollut tapana nostaa yksittäisen sotilaan ansioita esiin.

Kirjeen lopussa johto myös muistuttaa, että salaiseksi luokitellun materiaalin tuominen julkisuuteen on vastoin lakia. Tästä voi koitua seuraamuksia. Tällä halutaan osoittaa, ettei sotilaiden kannata yrittää myydä sotatarinoitaan julkisuuteen.

Kirjeellä viitataan myös aikaisempaan tapaukseen, jossa entinen SEAL-sotilas, kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Matt Bissoinette sanoo olleensa mukana Bin Ladenin jahdissa. 

 

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme