Mainos
Mainos

Blair: Asevoimia vahvistettava terroriuhan edessä

Britannian pääministeri arvioi, että uusia satsauksia tarvitaan ulkomaisiin operaatioihin, ennen kaikkea Afganistaniin ja Irakiin.

Britannian pääministeri Tony Blair lupasi tänään lisää varoja asevoimille. Blairin mukaan armeijaa pitää vahvistaa, koska "syyskuun 2001 terrori-iskut muuttivat kaiken".

Blair ei maininnut tarkkoja summia, kun hän ehdotti linjapuheessaan asevoimien määrärahojen korottamista. Hän arvioi, että uusia satsauksia tarvitaan Britannian ulkomaisiin operaatioihin, ennen kaikkea Afganistaniin ja Irakiin.

- Terrorismia ei voida kukistaa vain sotilaallisin keinoin. Mutta sitä ei voida nujertaa ilman niitä, Blair sanoi merivoimien tukikohdassa Plymouthissa Lounais-Englannissa.

Blair korosti myös Britannian ja Yhdysvaltain liittolaisuuden merkitystä ja tarvetta taistella terrorismia vastaan eri puolilla maailmaa. Hän varoitti, että perääntyminen ääriryhmien edessä olisi katastrofi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme