Mainos
Mainos

Blair: Brittijoukot pysyvät Irakissa

Tony Blair kiistää brittilehden väitteet siitä, että maa alkaisi kotiuttaa Irakin-joukkojaan toukokuussa.

Britannian pääministeri Tony Blair on torjunut julkisuudessa esiintyneet väitteet, joiden mukaan brittijoukkojen vetäminen Irakista aloitettaisiin toukokuussa. Blairin mukaan joukot pysyvät Irakissa, kunnes Irakin omat sotilaat pystyvät vastaamaan maan turvallisuudesta.

- Suunnitelmana on aina ollut se, että lähdemme Irakista sitten kun heillä on tarvittava kapasiteetti. Eli aikataulu on: lähdemme, kun työ on tehty, Blair sanoi.

Brittilehti Observer kirjoitti tänään, että joukkoja aletaan kotiuttaa toukokuussa. Lehden sotilaslähteiden mukaan Britannian ja Yhdysvaltojen laatima vetäytymissuunnitelma esitellään Irakin hallinnolle ensi kuussa.

Observer kertoi myös, että Britannia on vihjannut Japanille suunnitelmistaan vetäytyä Etelä-Irakista. Japanilla on samalla alueella 500 sotilasta.

Tänään julkaistun mielipidetiedustelun mukaan 57 prosenttia briteistä on sitä mieltä, että maan joukkojen tulisi vetäytyä Irakista. 27 prosenttia puolestaan pitäisi joukot Irakissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme