Mainos
Mainos

Blair ja Chirac keskustelleet EU:n budjetista

Britannian pääministeri Tony Blair on käynyt tänään kiivaita keskusteluja EU:n kiistellystä budjetista Ranskan presidentin Jacques Chirackin kanssa Pariisissa.

Blair on torjunut varsinkin Ranskan vaatimukset Britannian erityisen maksualennuksen poistamisesta. Brittien maksuhelpotusten jäädyttämistä on ajanut myös puheenjohtajamaa Luxemburg.

Aamupäivällä Blair valmisteli loppuviikon EU-huippukokousta Luxemburgin pääministerin Jean-Claude Junckerin kanssa.

Persson haluaa venyttää aikataulua

Ruotsin pääministeri Göran Persson on ilmoittanut haluavansapidentää EU:n perustuslain ratifioinnin aikataulua. Persson arvioi, että mahdollisuudet ratifioida perustuslaki marraskuuhun 2006 mennessä ovat lähes olemattomat.

-Ratifioinnin aikataulua olisi pidennettävä. On käytännöllisesti katsoen poissuljettu mahdollisuus, että sopimus voitaisiin ratifioida (marraskuuhun) 2006 mennessä, Persson sanoi.

Ratifioinnille ei pitäisi heti asettaa uutta takarajaa, sillä se ei olisi "tarpeellista eikä mahdollista", Persson arvioi. Hänen mielestään EU-johtajien pitäisi sen sijaan palata asiaan uudelleen myöhemmin.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme