Mainos
Mainos

Blair: Maailman taisteltava ääri-islamilaisuutta vastaan

"Vastassamme on pahan ideologia, ja taistelu on maailmanlaajuinen", totesi Britannian pääministeri Tony Blair työväenpuolueensa kokouksessa pitämässään puheessa.

Britannian pääministeri Tony Blair kehottaa maailmaa käymään aatteiden taistoon ääri-islamilaisuutta vastaan. Hänen mukaansa Lontoon pommi-iskujen taustalta löytyy fanaattisten uskomusten ja islaminuskon vääristelyn ilmiö.

- Vastassamme on pahan ideologia, ja taistelu on maailmanlaajuinen. Se on aatteiden, sydänten ja mielten taistelu, niin islamin sisällä kuin sen ulkopuolellakin, Blair kuvasi puheessa työväenpuolueensa kokouksessa.

Blairin mielestä kyseessä ei ole sivilisaatioiden yhteentörmäys, sillä kaikki sivistyneet muslimit ja muut ihmiset tuntevat vastenmielisyyttä koko vastakkainasettelua kohtaan. Blair kumosi edelleen myös väitteet, joiden mukaan Lontoon iskut olisivat suoraa seurausta Irakin sodasta.

- Jos Irak on terroritekojen motiivina, miksi samainen ideologia tappaa irakilaisia uhmaten Irakin vaaleilla valittua hallitusta, Blair kysyi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme