Mainos
Mainos

Blair: Milosevic tarvitsee tiukan Kosovo-viestin

Britannian pääministeri Tony Blair sanoi tänään, ettei kansainvälinen yhteisö ole onnistunut lähettämään tarpeeksi tiukkaa viestiä Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille Kosovon selkkauksesta.

-Toivon, että kansainvälinen yhteisö lähettäisi vastuunsa mukaisesti presidentti Milosevicille yhteisen ja voimakkaan viestin siitä, että yhteisö ei suvaitse julmuuksien jatkuvan, hän sanoi Kiinan vierailullaan.

Blairin mukaan vain tiukka viesti "jota tukee tahto käyttää tarvittaessa voimaa" voi saada Milosevicin takaisin ruotuun. Kosovon selkkaukseen on etsitty viime päivinä kiihkeästi ratkaisua neuvotteluteitse, mutta yritykset ovat valuneet tyhjiin. Sotilasliitto Nato on uhannut ilmaiskuilla, jos serbit eivät lopeta albaanien vastaisia toimiaan Kosovossa.

Amerikkalaisen ABC-tv-yhtiön mukaan serbit valmistautuvat sotilaalliseen yhteenottoon lastaamalla torjuntaohjuksia laivoihin ja naamioimalla ilmatorjunta-aseitaan. ABC:n tiedoille ei heti saatu vahvistusta amerikkalaisilta tiedustelujärjestöiltä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme