Mainos
Mainos

Blair on valmis lieventämään uutta terrorismilakia

Britanniaan kaavailtu terrorismilaki mahdollistaisi epäiltyjen pidättämisen jopa kolmeksi kuukaudeksi ilman syytettä.

Britannian pääministeri Tony Blair on valmis lieventämään terrorismin torjumiseksi suunniteltuja lakiehdotuksia. Maassa on herännyt kohu suunnitelmista, joiden mukaan terroristiepäiltyjä voitaisiin pitää pidätettynä jopa kolme kuukautta ilman syytettä.

Pääministerin tiedottajan mukaan Blair on valmis kompromisseihin saadakseen lakiehdotuksen läpi parlamentissa. Opposition kansanedustajat sekä osa Blairin työväenpuolueen edustajista ilmoittivat tällä viikolla vastustavansa uutta lakia. Myös ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet lakiehdotuksen muotoiluja.

Blair on kuitenkin ilmoittanut olevansa yhä itse sitä mieltä, että 90 päivän pidätysoikeus on asiallinen. Poliisi on perustellut kolmen kuukauden pidätysaikaa sillä, että todistusaineiston läpikäymiseen tarvitaan lisäaikaa, varsinkin, jos epäiltyjä on pidätetty ennen terrori-iskua.

Nyt terrorismista epäiltyä voidaan pitää vangittuna kaksi viikkoa. Tämän jälkeen vangittu täytyy joko vapauttaa tai asettaa syytteeseen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme