Mainos
Mainos

Blair pysyy virassa kunnes varainkeruujupakka on selvitetty

Blairin ei uskota eroavan koska hän on muutenkin luopumassa pääministerin tehtävistä tänä vuonna.

Britannian pääministeri Tony Blair aikoo jatkaa hallituksen johdossa kunnes työväenpuolueen varainkeruujupakka on selvitetty.

Blair sanoo Britannian BBC-yleisradioyhtiön haastattelussa, että olisi väärin erota nyt.

Pääoppositiopuolueen konservatiivien johtaja David Cameron sanoi eilen, että Blairin arvovalta on hiipumassa. Blairin kuulusteleminen jo toistamiseen vain vahvistaa Cameronin mielestä vaatimusta Blairin eroamisesta heti.

Työväenpuolueen Hazel Blears puolestaan sanoo, että poliisitutkimukset rapauttavat hallitusta. Myös muut työväenpuolueen jäsenet ovat esittäneet samansuuntaisia näkemyksiä.

Poliisi selvittää, miten neljä työväenpuoleen vaalikassaa vuonna 2005 tukenutta liikemiestä sai aatelisarvon. Blairia kuulusteltiin toistamiseen todistajana viime viikolla.

Blairin ei uskota eroavan jupakan takia. Hän on muutenkin luopumassa pääministerin tehtävistä tänä vuonna.

Jotkut brittilehdet arvioivat, että Blair taistelee nyt pysyäkseen tehtävässään ainakin toukokuuhun saakka. Silloin hän tulee olleeksi kymmenen vuotta pääministerinä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme