Mainos
Mainos

Blair: serbien jaettava Milosevicin syyllisyys

Britannian pääministeri Tony Blair ehdotti sunnuntaina BBC:n haastattelussa, että Serbian asukkaiden tulisi ottaa kantaakseen osavastuu Kosovossa tapahtuneista sotarikoksista.

-Sitä mukaa kun näemme mitä Kosovossa on tapahtunut, näemme miten serbien vastuulla on saada Milosevic syylliseksi näihin rikoksiin, sanoi Blair.

Blairin mukaan serbit eivät voi noin vain unohtaa näitä rikoksia. Hän syytti puolisotilaallisia serbijoukkoja tuhansien viattomien ihmisten tappamisesta Kosovossa. Blairin mukaan yksikään maa ei antaisi jälleenrakennusapua Serbialle niin kauan kun presidentti Slobodan Milosevicillä on valta käsissään.

Venäjän mukaan Jugoslaviaa ei tule syrjiä mitä tulee jälleenrakennusavun myöntämiseen. Blair arveli, ettei Jugoslavia saisi taloudellista apua. Italian pääministeri Massimo D'Alema on ollut myöntyväinen Venäjän pyyntöihin auttaa Serbiaa, kuitenkin kieltäen avun Milosevicin hallitukselle.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme