Mainos
Mainos

Blair tapasi Kosovon albaanijohtajan

Britannian pääministeri Tony Blair ja Kosovon albaanijohtaja Ibrahim Rugova olivat eilen yhtä mieltä siitä, että Kosovon kriisiin tulisi löytää rauhanomainen ratkaisu. Blair tapasi albaanien suurinta poliittista puoluetta johtavan Rugovan Lontoossa ennen kansainvälisen yhteysryhmän kokousta perjantaina.

Blair korosti Rugovalle, että Kosovon väkivaltaisuuksien lopettaminen on ensiarvoisen tärkeä asia, pääministerin edustaja kertoi. Blair tähdensi kuitenkin edelleen, että Naton mahdollisiin voimatoimiin tarvitaan YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntä.

Rugova tapasi Lontoossa myös ulkoministeri Robin Cookin. Cook sanoi, ettei kansainvälinen yhteisö aio nyt tehdä samoja virheitä kuin Bosniassa. Hän sanoi myös, että presidentti Slobodan Milosevic on saanut viimeisen varoituksensa. Ulkoministerin mukaan Milosevic tekisi pahan virheen, jos hän kuvittelisi, että kansainvälinen yhteisö reagoi yhtä hitaasti Kosovon kriisiin kuin aikanaan Bosnian kriisiin.

Albaanijohtaja Rugovan mukaan paras ratkaisu albaaneille olisi itsenäisyys. Cook teki kuitenkin selväksi, etteivät Britannia sen paremmin kuin muutkaan maat tue tätä ratkaisua.

Yhteysryhmän eli Yhdysvaltojen, Venäjän, Britannian, Ranskan, Saksan ja Italian odotetaan esittävän presidentti Milosevicille tänään joukon vaatimuksia Kosovon väkivallan lopettamiseksi.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme