Mainos
Mainos

Blair toivoo helpotusta Afrikan kauppaan

Britannian pääministeri Tony Blair kehottaa länsimaita purkamaan korkeat tullimuurit Afrikan maiden tuotteilta.

Blair puhui tänään Afrikan-kiertueellaan Ghanan parlamentissa. Hän sanoi, että maailman rikkaiden maiden täytyy nyt siirtyä sanoista tekoihin. -Teollisuusmaat pitävät edelleen yllä merkittäviä kaupan esteitä, erityisesti maataloustuotteiden kohdalla, Blair moitti.

Hän huomautti, että eräiden afrikkalaisten tuotteiden tullimaksut ovat jopa 300 prosenttia kun samaan aikaan OECD-maat saavat maataloustukia 520 miljardin euron edestä vuosittain.

Blair myös lupasi Britannian ja muiden G8-maiden tukevan rauhantyötä Afrikassa mm. asiantuntija-avun ja koulutuksen kautta. Sen sijaan kriisialueilla tarvittavat rauhanturvajoukot ja muu henkilökunta voisi hänen mukaansa tulla Ghanan kaltaisista maista, joissa ei ole sotaa meneillään.

Blair myös totesi, että länsimaiden tulee tehdä enemmän laittomien asekaupan pysäyttämiseksi. Blair käy Afrikan-kiertueellaan myös Sierra Leonessa sekä Senegalissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme