Mainos
Mainos

Blairia varoitettiin Irakin miehityksen laittomuudesta

Britannian oikeuskansleri varoitti pääministeri Tony Blairia vielä Irakin sodan alettua, ettei miehittäjien tekemiä Irakin hallinnon uudelleenjärjestelyjä voi hyväksyä kansainvälisen oikeuden näkökulmasta.

Tänään ilmestyneen Guardian-lehden mukaan oikeuskansleri lordi Goldsmith, kirjoitti muistiossa Blairille, että mitä pitempään miehitys jatkuu ja laajenee muille alueille kuin varsinaiseen aseistariisuntaan, sitä vaikeampaa toimia on perustella oikeutetuksi ilman YK:lta saatua valtuutusta.

-Näkemykseni mukaan turvallisuusneuvostolta tarvitaan uusi päätöslauselma valtuuttamaan Irakin hallinnon uudistamista ja ja uudelleenjärjestelyjä, lordi Goldsmith kirjoitti muistiossaan, joka julkaistiin New Statesman -lehdessä. YK:n turvallisuusneuvoston on määrä hyväksyä uusi Irakia koskeva päätöslauselma tänään.

Toistaiseksi Irakin uuden hallinnon rakentaminen on tapahtunut täysin Yhdysvaltain ja Britannian johdolla, ja maat jäävät ratkaisevaan asemaan myös uuden päätöslauselman hyväksymisen jälkeen.

(MTV3-STT-Guardian)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme