Mainos
Mainos

Blairille myönteinen kysely julki Britanniassa

Mielipidekysely povaa työväenpuolueelle menestystä Britanniassa.

Britannian pääministeri Tony Blair

Tuore mielipidekysely povaa hyviä uutisia Britannian pääministeri Tony Blairille toukokuun parlamenttivaaleja ajatellen. Pääoppositiopuolueelle konservatiiveille News of the World -lehden kysely sen sijaan ennakoi huonointa vaalimenestystä lähes sataan vuoteen.

Blair on saanut myös toisen ilonaiheen, sillä konservatiivien parlamenttiedustaja Robert Jackson on ilmoittanut loikkaavansa työväenpuolueeseen. Entinen konservatiiviministeri sanoi, että Blairin tulisi pysyä pääministerinä maan edun vuoksi. Konservatiivien politiikkaa hän kuvasi vaaralliseksi ja sekavaksi.

Irakin sota on nakertanut Blairin suosiota, mutta työväenpuolueen odotetaan silti yltävän vaalivoittoon. Mielipidetiedustelun mukaan puolue säilyttäisi kannatuksensa parlamenttivaaleissa myös epävarmimmissa vaalipiireissään, kun taas konservatiivit menettäisivät kolme edustajanpaikkaa.

Kyselyyn vastasi 1 500 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme