Mainos
Mainos

Blairilta odotetaan ilmoitusta parlamenttivaaleista

Britannian pääministerin Tony Blairin odotetaan tänään ilmoittavan maan parlamenttivaalien uudesta ajankohdasta.

Britannian vaalit oli alunperin määrä pitää toukokuun kolmantena yhdessä kunnallisvaalien kanssa. Britannian tiedotusvälineet pitivät viikon alkaessa kuitenkin lähes varmana, että Blair lykkää kunnallisvaaleja ja samalla myös parlamenttivaaleja kuukaudella. Uudeksi vaalipäiväksi on arveltu kesäkuun seitsemättä päivää.

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan 60 prosenttia briteistä kannattaa vaalien siirtämistä. Samassa kyselyssä Blairin työväenpuoluetta kannatti 48 prosenttia ja konservatiiveja 32 prosenttia vastaajista.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen, kun Britanniassa lykätään vaalien ajankohtaa. Syynä mahdolliseen vaalien lykkäämiseen pidetään yleisesti suu- ja sorkkatautiskandaalia, joka on tahrannut brittiläisen lihantuotannon mainetta entisestään ja johtanut nautojen massateurastuksiin ympäri Britanniaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme