Mainos
Mainos

Blairin sotapäätös tutkitaan Britanniassa

Britannian parlamentin alahuone ryhtyy selvittämään Irakin sodan aloittamiseen liittyviä motiiveja.

-

Parlamentin alahuoneen ulkomaankomitea on päättänyt selvittää, miksi Britannian hallitus halusi maan liittyvän mukaan Irakin sotaan. Komitea epäilee, että Irakin joukkotuhoaseita koskevia tiedusteluraportteja muunneltiin sotatoimien oikeuttamiseksi.

Useat brittioparlamentaarikot haluavat, että tiedusteluraporttien sisältö tutkitaan puolueettomasti. Epäilijöiden mukaan pääministeri Tony Blair on liioitellut Irakin joukkotuhoaseita koskevissa kannanotoissaan. Blair on kiistänyt jyrkästi syytökset.

YK selvittää Irakin aseriisunnan tilaa

YK:n turvallisuusneuvosto haluaa saada asiantuntijan näkemyksen Irakin nykyisestä aseriisunnan tilanteesta ja kutsuu kuultavakseen Irakin asetarkastajien johtajan Hans Blixin.

Venäjän YK-suurlähettilään mukaan Blix esittää huomenna neuvostolle raportin asetarkastajien parista viimeisestä työskentelyviikosta Irakissa.

Yhdysvaltojakin on Britannian ohella arvosteltu joukkotuhoaseita koskevien tiedustelutietojen liioittelusta ja vääristelystä. Irakista ei sodan aikana tai sen jälkeen ole löydetty mitään näihin aseisiin viittaavaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme