Mainos
Mainos

Blix: Blair ja Bush liioittelivat Irakin uhkaa

YK:n asetarkastajien johtajan mielestä keskittyminen terrorisminvastaiseen kamppailuun vie huomiota muilta tärkeiltä teemoilta.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair todennäköisesti liioittelivat Irakin joukkotuhoaseiden aiheuttamaa uhkaa perustellakseen sotaan lähdön maata vastaan, sanoo YK:n asetarkastajien entinen johtaja Hans Blix uudessa kirjassaan.

Blix tosin myöntää kirjassaan, että myös hän uskoi Saddam Husseinilla olevan laittomia aseita. Entinen asetarkastajien johtaja tähdentää kuitenkin, että hän ei esittänyt tätä asiaa faktana, vaan jäi odottamaan todisteita, joita ei tähän mennessä ole löydetty.

- Koko joukko tiedustelupalveluita, Ranskan tiedustelupalvelu mukaan lukien, oli vakuuttunut siitä, että Irakissa on joukkotuhoaseita, mutta meillä ei ole todisteita niistä, Blix kirjoittaa.

Blix kertoi kirjan tiimoilta tehdyssä yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa myös, että terrorismin vastainen sota vie tällä hetkellä liikaa huomiota muilta tärkeiltä aiheilta kuten ympäristönsuojelulta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme