Mainos
Mainos

Blogia pitänyt koulutyttö vangittuna jo yhdeksän kuukautta

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vaatii Syyrian viranomaisia vapauttamaan välittömästi 19-vuotiaan tytön, joka pidätettiin ilmeisesti hänen ylläpitämänsä blogin poliitiisen sisällön vuoksi.

Syyrian turvallisuusviranomaiset ottivat Tal al-Mallohin kuulusteluihin joulukuun 27. päivä. Tyttö on ollut siitä lähtien vangittuna. Myöhemmin viranomaiset kävivät takavarikoimassa Mallohin tietokoneen, kirjoja ja joitakin cd-levyjä.

HRW:n mukaan Mallohin perhe ei ole päässyt tapaamaan tai keskustelemaan tytön kanssa pidätyksen jälkeen. Viranomaiset eivät ole myöskään kertoneet mitään syytä pidätykselle.

Syyrialaisten ihmisoikeusaktivistien mukaan Malloh pidätettiin, koska hän oli julkaissut blogissaan Syyrian ilmaisuvapauden rajoituksia koskevan runon.

- 19-vuotiaan koulutytön pitäminen vangittuna yhdeksän kuukautta ilman minkäänlaista syytettä on tyypillisen mielivaltaista ja julmaa toimintaa Syyrian turvallisuusviranomaisilta, moittii Human Rights Watch julkilausumassaan.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme