Mainos
Mainos

Boaty McBoatface ei mennyt läpi: Arktinen tutkimusalus nimettiin luontodokumentaristin mukaan

Iso-Britannian uusi arktinen tutkimusalus saa nimekseen RRS Sir David Attenborough, vaikka internet-äänestys oli jo valinnut aluksen nimeksi Boaty McBoatface. Aluksen uudesta nimestä kertoo mm. BBC.

Kuninkaallisen tutkimusaluksen nimestä nousi Britanniassa pieni kohu, kun avoimessa äänestyksessä kansa valitsi voittoon nimen Boaty McBoatface.

Viranomaisille humoristinen nimi ei kuitenkaan kelvannut, vaan alus on nyt saanut virallisessa kasteessa nimen RRS Sir David Attenborough tunnetun antropologin ja luontodokumentaristin mukaan. 

Britannian tiedeministeri Jo Johnson sanoo, että aluksen nimellä halutaan kunnioittaa pian 90-vuotta täyttävän Attenborough'n pitkää uraa brittiläisessä mediassa. David Attenborough ite on kertonut olevansa kunnianosoituksesta otettu.

Boaty McBoatface ei kuitenkaan kokonaan jää unholaan. Ministeri Johnson kertoo Twitterissä, että äänestyksen voittanut nimi annetaan aluksen kyytiin tulevalle etäohjattavalle sukellusveneelle.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme