Mainos
Mainos

Boikottivaatimukset leviävät: Musliminainen sanoo tulleensa syrjityksi United Airlinesin lennolla

Yliopiston työntekijän, Tahera Ahmadin kokemukset United Airlinesin lennolla Yhdysvalloissa ovat synnyttäneet laajan keskustelun ja paheksunnan sosiaalisessa mediassa.

Ahmad toimii arvostetussa Northwesternin yliopistossa uskonnollisissa tehtävissä.

Ahmad oli perjantaina matkalla Chicagosta Washingtoniin. Hänellä oli yllään pään peittävä huivi tai hijab.

Ahmad oli pyytänyt lentoemännältä limsatölkkiä. Lentoemäntä oli avannut tölkin Ahmadille valmiiksi. Tämän jälkeen Ahmad oli kysynyt, voisiko hän hygieniasyistä saada avaamattoman juoman. Tästä lentoemäntä oli kieltäytynyt sanomalla ettei se ole mahdollista.

"Tölkkiä voisi käyttää aseena"

Ahmad kuitenkin näki, kuinka lähellä istunut mies oli saanut avaamattoman oluttölkin.

Ahmad oli kysynyt lentoemännältä, miksi mies oli saanut avaamattoman tölkin, mutta hän ei. 

– Hän sanoi, etteivät he voineet antaa matkustajille avaamattomia juomatölkkejä, koska niitä voitaisiin käyttää aseina, Ahmad kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Tapauksesta kertovat muun muassa CNN:n ja sanomalehti Guardianin nettisivut.

Kun Ahmad oli huomauttanut lentoemännälle, että häntä ilmiselvästi syrjittiin, oli lentoemäntä pikaisesti napannut miehen tölkin ja avannut sen.

United Airlines on vastannut Ahmadin palautteeseen ja sanoo, että lentoemäntä oli useaan otteeseen yrittänyt selittää Ahmadille yhtiön juomakäytäntöjä, mutta lentoemännän mukaan tilanteessa oli syntynyt väärinkäsitys.

Tiedottaja ei avannut sen tarkemmin, mitä väärinkäsityksellä tarkoitettiin, mutta kertoi, että yhtiön edustaja oli keskustellut Ahmadin kanssa saadakseen tarkemman kuvan tapahtumista. Yhtiö oli myös pyytänyt anteeksi sitä, että se ei kyennyt tarjoamaan asiakkaalle sellaista palvelua, joita yhtiöltä odotetaan.

Ahmad kirjoitti omalla Facebook-sivuillaan olevansa hyvin pettynyt lentoyhtiön toimintaan.  Hänen mukaansa yhtiö halveksui hänen kokemaansa ja sivuutti itse asian.

– Kyse ei ole vain limsatölkistä. En ole saanut kirjallista anteeksipyyntöä siitä, että jouduin syrjityksi, Ahmad kirjoittaa.

Sivullisilta ei tullut apua

Selkkaus lentokoneessa sai vielä uuden käänteen, kun Ahmad oli kysynyt vierustovereiltaan, olivatko he nähneet tapahtuneen. 

Lähistöllä istunut mies oli noussut ylös ja vastannut Ahmadille törkeästi.

– Turpa kiinni muslimi. Tiedät kyllä, että voisit käyttää sitä aseena, Ahmad kirjoittaa miehen huutaneen hänelle.

– Tunsin vihan hänen katseessaan, enkä voinut kuin itkeä, kun tajusin, etten saanut muilta ihmisiltä tukea. Jotkut tosin pyörittelivät päätään tyrmistyksestä.

Ahmad on saanut runsaasti tukea sen jälkeen, kun hän kertoi tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa. Twitterissä kiertää lukuisia viestejä aihetunnuksella #unitedfortahera. Myös boikottivaatimukset United Airlinesia kohtaan ovat alkaneet levitä sosiaalisessa mediassa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme