Mainos
Mainos

Boko Haram hyökkäsi öljyn etsijöiden kimppuun – "He hyökkäsivät tappaakseen"

Nigeriassa ainakin 50 ihmistä on surmattu äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä, jonka kohteena oli öljyä etsimässä ollut ryhmä. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle lääkintä- ja humanitaariset lähteet.

Hyökkäys tapahtui tiistaina Bornon osavaltiossa. Armeija kertoi keskiviikkona, että hyökkäyksessä on saanut surmansa kymmenen ihmistä.

Lähteiden mukaan alueelta on kuitenkin löydetty useita kymmeniä ruumiita. Yhden lähteen mukaan ihmisiä oli muun muassa poltettu elävältä autoonsa.

– On selvää, että kyseessä ei ollut sieppaus. He (Boko Haram) hyökkäsivät tappaakseen, yksi lähde arvioi lisäten, että alueelta on tulossa edelleen lisää ruumiita.

Armeijan mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa ryhmässä oli mukana Nigerian kansallisen öljy-yhtiön työntekijöitä sekä Maidugurin yliopiston tutkijoita.

Myös Maidugurin yliopistosta on kerrottu, että kuolonuhrien joukossa on yliopiston henkilökuntaan kuuluneita ihmisiä. Yliopiston edustajan mukaan työntekijöitä on edelleen myös kateissa.  

Boko Haram

Boko Haram on vuonna 2002 perustettu terroristijärjestö. 

Vastustaa erityisesti länsimaalaista opetusta.

Valtasi 2010-luvulla alueita Nigeriasta, ja julisti kalifaatin syntyneeksi.

Suurin osa Boko Haramin valtaamista alueista on vallattu takaisin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme