Mainos
Mainos

Boko Haram iski miljoonakaupunkiin – asukkaan hätähuuto: Olemme luotisateessa

Nigeriassa Boko Haram -liikkeen taistelijoiden kerrotaan hyökänneen Maidugurin miljoonakaupunkiin maan pohjoisosassa. Nigerian asevoimat kertoo taistelevansa hyökkääjiä vastaan.

– Olemme luotisateessa. Vain laukausten ja räjähdysten ääniä kuuluu, kertoi uutistoimisto Reutersille Buba Kyari, asukas Morontin kaupunginosasta.

Kaikki tiet viime yönä hyökkäyksen kohteeksi joutuneeseen kaupunkiin on suljettu. Taistelu on jatkunut tunteja varhaisesta aamusta alkaen. Silminnäkijät ovat kertoneen kiivaista taisteluista, joihin on osallistunut myös helikoptereita ja ilmavoimien koneita. 

Bornon osavaltion pääkaupungin Maidugurin valtaus olisi merkittävä saavutus länsimaisuutta vastustavalta Boko Haramilta.

Nigerian hallitusta ja asevoimia on jo pitkään syytetty kyvyttömyydestä vastata islamistiliikkeen hyökkäyksiin. Boko Haram on kyennyt valtaamaan viime kuukausina useita kaupunkeja ja kyliä maan pohjoisosassa.  

Pelkästään tämän vuoden alun iskuissa on arvioitu kuolleen tuhansia siviilejä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme