Mainos
Mainos

Boko Haramin kynsistä pelastettu koulutyttö antoi haastattelun – ikävöi vauvansa islamistiepäiltyä isää

Ensimmäinen Boko Haramin kynsistä pelastettu koulutyttö on antanut haastattelun uutistoimisto Reutersille. Hän sanoo kaipaavansa nelikuukautisen lapsensa isää, joka on epäilty islamistitaistelija.

Boko Haram sieppasi yli 200 koulutyttöä kaksi vuotta sitten koillisnigerialaisesta Chibokista. Heistä ensimmäinen löytyi viime toukokuussa harhailemasta Sambisan metsäalueelta, jossa Boko Haramilla on useita tukikohtia. 21-vuotias Amina Ali Nkeki on kertonut, että Boko Haram pitää siepattuja edelleen Sambisassa.

Nkeki on viime ajat ollut pääkaupungissa Abujassa lapsensa kanssa hallituksen mukaan toipumisprosessin vuoksi. Ensimmäisessään antamassaan haastattelussa hän sanoo uutistoimisto Reutersille, että haluaa mennä kotiin.

– Haluan vain mennä kotiin. En tiedä koulusta, hän sanoi haastattelussa Reutersille.

– Päätän koulusta, kun palaan, mutta en tiedä ollenkaan, milloin palaan kotiin.

Reutersin mukaan Nkeki löydettiin yhdessä miehen kanssa, joka väitti olevansa tämän aviomies. Miehen epäillään olevan Boko Haramin islamistitaistelija. 

Nkeki sanoo Reutersille olevansa surullinen siitä, että hänet on erotettu miehestään, joka on pidätetty.

– Haluan hänen tietävän, että ajattelen häntä yhä, hän sanoo Reutersille.

– Se, että meidät erotettiin, ei tarkoita, ettenkö ajattelisi häntä.
Reutersin mukaan Nkeki nosti katseensa haastattelun aikana lattiasta vain kerran syöttääkseen tytärtään, kun tämä tuotiin huoneeseen.

Nkekin äiti on kertonut Reutersille, että tytär halusi aiemmin kouluttautua, mutta pelkää nyt koulua ja haluaisi ompelukoneen ryhtyäkseen ompelijaksi. Tytär oli kertonut äidilleen, että osa koulutytöistä oli nääntymäisillään nälkään ja että jotkut olivat kuolleet.

Jotkut olivat tytön mukaan kuuroutuneet oltuaan liian lähellä räjähteitä.

– Ajattelen heitä paljon. Käskisin heidän olla toiveikkaita ja rukoilla.

– Jumala pelastaa heidät samaan tapaan kuin pelasti minut.

Äiti on sanonut BBC:lle, että mies, joka väittää olevansa hänen tyttärensä mies on kertonut olevansa mekaanikko, ennen kuin Boko Haram sieppasi hänet ja että hän oli järjestänyt heidän pakonsa.

Nkeki sanoo, ettei ole katsonut Boko Haramin sunnuntaina julkaisemaa videota, jolla on väitetty esiintyvän siepattuja koulutyttöjä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme