Mainos
Mainos

Boko Haramin sieppaamia kymmeniä tyttöjä vapautettu

Nigeriassa terrorijärjestö Boko Haram on vapauttanut 82 vuonna 2014 Chibokista sieppaamistaan tytöistä, kertoo Nigerian hallinto. Nigerian mukaan kyse oli vaihtokaupasta, jossa viranomaiset puolestaan päästivät vapaaksi järjestön epäiltyjä taistelijoita.

BBC:n mukaan tytöt vietiin Bankissa Bornon osavaltiossa sijaitsevaan sotilastukikohtaan odottamaan lentoa osavaltion pääkaupunkiin Maiduguriin.

276 koulutyttöä siepattiin Chibokista 14. huhtikuuta vuonna 2014.

Viime vuonna Boko Haram vapautti tytöistä 21. Nigerian presidentinkansliasta kerrottiin viime vuonna, että 21 tyttöä vapautettiin kansainvälisen Punaisen Ristin ja Sveitsin välittämien neuvottelujen jälkeen. Kolme tytöistä oli jo löydetty aiemmin ja osa onnistui pakenemaan pian sieppauksen jälkeen.

Siepatut koulutytöt ovat vain pieni osa kaikista Boko Haramin sieppaamista naisista. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Boko Haram on ottanut vangiksi tuhansia naisia ja nuoria tyttöjä viime vuosina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme