Mainos
Mainos

Boko Haramin vastaisessa taistelussa edistysaskeleita

Nigerian armeija kertoo saavuttaneensa merkittäviä voittoja taistelussa maata piinaavaa terrorijärjestö Boko Haramia vastaan.

Armeija sanoo vallanneensa Boko Haramilta takaisin kaikki järjestön maan koillisosassa kaappaamat alueet kolmea lukuun ottamatta.   

Taistelussa Nigeriaa ovat avustaneet sen naapurimaat Niger, Tshad ja Kamerun.  

Kenraaliluutnantti Kenneth Minimah vahvistaa, että Yoben ja Adamawan osavaltiot maan itäosassa on saatu vallattua takaisin terroristijärjestöltä. Myös Nigerian koillisnurkassa sijaitseva Bornon osavaltio on osittain saatu saatu hallintaan. 

Sen sijaan islamistijärjestön hallussa ovat yhä Abadamin, Kalabaldin ja Gwozan paikallishallintoalueet. Armeijan mukaan myös niiden takaisin saamisesta on toivoa.   

Parhaimmillaan Boko Haram on pitänyt hallussaan noin 20 paikallishallintoaluetta Nigeriassa, eli maantieteellisesti noin Belgian kokoista aluetta. Väkivaltaisuudet Nigeriassa ovat jatkuneet kuusi vuotta.  

Nigerian armeija antoi raporttinsa saavutetuista voitoista kaksi viikkoa ennen maan presidentinvaaleja. Maan nykyistä presidenttiä Goodluck Jonathania on kritisoitu siitä, ettei hän ole tehnyt tarpeeksi Boko Haramin terrorin pysäyttämiseksi. Jonathan on ehdolla uudelle kaudelle. Hänen vastaehdokkaansa on entinen asevoimien päällikkö ja entinen presidentti Muhammadu Buhari, joka on kampanjassaan vedonnut erityisesti maineeseensa tiukkana sotilasjohtajana.  

Vaalit oli määrä pitää jo helmikuussa, mutta niitä lykättiin. Syyksi ilmoitettiin Boko Haramin aiheuttamat levottomuudet.  

Äärijärjestön pakolaisiksi ajamille Nigerialaisille on määrä avata äänestyspisteitä heidän kotiseutujensa ulkopuolelle, mutta arvioiden mukaan jopa miljoonat nigerialaiset eivät välttämättä pääse äänestämään alueilla, joilla taisteluja on käyty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme