Mainos
Mainos

Bolivia ja Venezuela karkottavat Yhdysvaltain lähettilään

Yhdysvaltojen ja sisäisten levottomuuksien raastaman Bolivian välit heikkenevät edelleen.

Yhdysvallat on määrännyt Bolivian lähettilään poistumaan maasta. Kyseessä on vastatoimi, sillä Bolivian presidentti Evo Morales karkotti toissapäivänä Yhdysvaltain suurlähettilään Philip Goldbergin syytettynä levottomuuksien lietsomisesta.

Myös Venezuela karkottaa Yhdysvaltain lähettilään. Maan presidentin Hugo Chavezin mukaan Venezuela tukee näin Boliviaa.

Boliviaa on jo kuukausia piinannut riitely poliittisista uudistuksista, joita presidentti Evo Morales kannattaa ja konservatiiviset kuvernöörit vastustavat. Morales haluaisi tasoittaa tuloeroja maakuntien kesken, mutta kuvernöörit karsastavat sosialistisiksi katsomiaan hankkeita.

Viime päivinä kiistat ovat kärjistyneet väkivaltaisiksi yhteenotoiksi presidentin kannattajien ja vastustajien välillä. Levottomuuksissa on kuollut kymmenkunta ihmistä.

Paikoin levottomuudet ovat jatkuneet jo useita päiviä. Hallituksen rakennuksia on ryöstelty ja maan eteläosassa on räjäytetty kaasuputki.

Presidentti Evo Moralesin tiedottaja on varoittanut tilanteen voivan johtaa sisällissotaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme