Mainos
Mainos

Bolivia kansallistaa energiavaransa

Viranomaisten mukaan armeija on jo ottanut valvontaansa öljykenttiä.

Bolivia kansallistaa energiavaransa. Presidentti Evo Morales ilmoitti maan öljy- ja kaasusektorin kansallistamisesta eilen.

Morales ei tehnyt tarkemmin selkoa kansallistamispäätöksen vaikutuksista. Hän on kuitenkin aiemmin vakuuttanut, että kansallistaminen ei merkitse öljy-yhtiöiden varojen pakkolunastusta tai takavarikointia.

Moralesin mukaan ulkomaisilla yhtiöillä on 180 päivää aikaa neuvotella uusista sopimuksista valtiollisen Yacimientos Petroliferos Fiscales -yhtiön kanssa. Kansallistamispäätös vaikuttaa parinkymmenen ulkomaisten öljy-yhtiön toimintaan. Näitä ovat brittiläinen BP, ranskalainen Total ja espanjalainen Repsol.

Morales julkisti päätöksen vieraillessaan vapunpäivänä maan eteläosassa San Albertossa, joka on kaasuntuotantoaluetta.

Bolivialla on Latinalaisen Amerikan toiseksi suurimmat maakaasuvarannot Venezuelan jälkeen. Yksi vasemmistolaisen Moralesin viimevuotisista vaalilupauksista oli ohjata aiempaa suurempi osa energiatuloista maanosan köyhimmän maan käyttöön.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme