Mainos
Mainos

Bolivia sisällissodan partaalla - maassa täysi kaaos

Boliviassa hallituksen kannattajien ja vastustajien yhteenotot kiihtyvät, ja jopa sisällissodan syttymisestä on varoiteltu.

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut mielenosoittajien välisissä kahakoissa Cobijan kaupungissa.

Paikoin levottomuudet ovat jatkuneet jo useita päiviä. Hallituksen rakennuksia on ryöstelty ja maan eteläosassa on räjäytetty kaasuputki. Presidentti Evo Moralesin tiedottaja on varoittanut tilanteen voivan johtaa sisällissotaan.

Boliviaa on jo kuukausia piinannut riitely poliittisista uudistuksista, joita presidentti Evo Morales kannattaa ja konservatiiviset kuvernöörit vastustavat. Morales haluaisi tasoittaa tuloeroja maakuntien kesken, mutta kuvernöörit karsastavat sosialistisiksi katsomiaan hankkeita.

Myös Bolivian välit tärkeimpään kauppakumppaniin Yhdysvaltoihin tulehtuivat, kun Morales karkotti eilen suurlähettiläs Philip Goldbergin syyttäen tätä eripuran lietsomisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme