Mainos
Mainos

Bolivialaiset äänestivät presidenttinsä kohtalosta

Etelä-Amerikan köyhin valtio Bolivia äänesti tänään presidentti Evo Moralesin jatkosta maan johdossa. Poikkeuksellisessa kansanäänestyksessä punnittiin myös varapresidentin ja kahdeksan kuvernöörin luottamus.

Morales haki äänestyksestä pontta uudistuksiinsa, jotka ovat kilpistyneet oikeisto-opposition ja kuvernöörien vastarintaan. Presidentti haluaisi panna toimeen maareformin ja muuttaa perustuslain, kun taas vastustajat pelkäävät hänen raunioittavan maan talouden.

Moralesin odotetaan selviävän äänestyksestä ehjin nahoin, mutta asiantuntijat eivät usko voiton rauhoittavan Bolivian sekavia oloja. Presidentin kannattajien ja vastustajien pelätään jopa linnoittautuvan entistä tiiviimmin asemiinsa.

Myös vaalisääntöjen arvellaan aiheuttavan hankaluuksia. Morales tarvitsee virassa pysyäkseen 46,3 prosentin kannatuksen, mutta kuvernöörien kohdalla tarvittava ääniosuus vaihtelee 50-60 välillä riippuen siitä, noudatetaanko kongressin vai keskusvaalilautakunnan näkemystä.

Virallisia tuloksia odotetaan alkuviikosta.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme