Mainos
Mainos

Bolivian kaivosmiehet solmivat tulitauon

Boliviassa kaivosmiehet ovat solmineet tulitauon. Satoja on loukkaantunut valtion ja yksityisen puolen kaivosmiesten välisissä yhteenotoissa.

Boliviassa valtion ja yksityisen puolen kaivosmiehet solmivat myöhään eilen tulitauon, jonka pitäisi päättää kaksi päivää kestäneet yhteenotot. Väkivaltaisuuksissa kuoli ainakin kuusitoista ihmistä ja satoja loukkaantui.

Levottomuudet saivat alkunsa torstaina, kun arviolta 4000 yksityisen osuuskunnan kaivosmiestä yrittivät valloittaa valtion omistaman Etelä-Amerikan suurimman tinakaivoksen Huanunissa Lounais-Boliviassa. Kaivosmiehet ovat käyttäneet yhteenotoissa dynamiittia ja tuliaseita.

Bolivian viranomaiset ovat lähettäneet alueella 700 poliisia. Bolivian varapresidentti Alvaro Garcia Lineran mukaan hallitus ei aio lähettää alueelle armeijan yksiköitä.

Kaivos on vahingoittunut pahoin kaksi päivää kestäneissä levottomuuksissa. Muun muassa sen ilmanvaihtojärjestelmä on tuhoutunut täysin.

Huanunin tinakaivos tuottaa viisi prosenttia maailman tinasta, ja tinan maailmanmarkkinahinta nousi selvästi väkivaltaisuuksien alettua.

Bolivian presidentti Evo Morales erotti maan kaivosministerin Walter Villaroelin väkivaltaisuuksien takia. Hänen tilalleen nimitettiin Guillermo Dalence.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme