Mainos
Mainos

Bolivian presidentti: Tulvat teollisuusmaiden ahneuden syytä

Bolivian presidentti Evo Moralesin kritisoi teollisuusmaita siitä, että ne pyrkivät kasvattamaan talouttaan ympäristön kustannuksella. Bolivia on kärsinyt rajuista tulvista jo useita viikkoja.

Bolivian presidentti Evo Morales syyttää teollisuusmaita maataan runtelevista tulvista. Moralesin mielestä teollisuusmaat ovat olleet ahneita sekä laiskoja ilmastonmuutoksen torjunnassa, mistä johtuvat Bolivian pahimmat tulvat yli 20 vuoteen. Ainakin 40 ihmistä on kuollut ja kymmenettuhannet ovat menettäneet kotinsa viikkoja jatkuneissa tulvissa.

Morales sanoo yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivuilla, että kehitysmaat joutuvat sijaiskärsijöiksi, kun teollisuusmaat pyrkivät ilmastosta piittaamatta vain kiihdyttämään talouskasvuaan.

Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan yli 350 000 ihmistä kärsii Boliviassa tulvista ja rankkasateista. Malarian ja denguekuumeen pelätään leviävän tulva-alueilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme