Mainos
Mainos

Bombayn iskujen uhrimäärä nousi

Jo 52 ihmistä on kuollut Intian Bombayssa eilen tehdyissä pommi-iskuissa. Monet loukkaatuneista ovat kriittisessä tilassa.

Bombayn eilisten pommi-iskujen kuolonuhrien lukumäärä on noussut. Räjähdyksissä vakavasti haavoittuneita ihmisiä on menehtynyt vammoihinsa sairaaloissa. Kuolonuhrien määrä on nyt 52.

Lääkärien mukaan uhreja saattaa tulla vielä lisää, sillä monet yli sadasta haavoittuneesta ovat edelleen kriittisessä tilassa.

Eliittikommandojen ryhmä on saapunut Bombayhin tutkimaan tapauksia. Iskun tekijöistä ei ole edelleenkään tietoa, mutta Intian hallitus epäilee tekijäksi kiellettyä muslimiryhmää.

Yhteyksiä Gujaratin mellakoihin?

Bombayn pommi-iskut saattavat liittyä länsi-intialaisen Gujaratin osavaltion viimevuotisiin levottomuuksiin, uskoo Maharastran osavaltion varapääministeri Chhagan Bhujpal.

Bhujpal sanoi paikallisen NDTV-kanavan haastattelussa, että iskujen takana on todennäköisimmin islamilainen Lashkar-e-Taiba-ryhmittymä.

Gujaratissa sattuneissa yhteenotoissa kuoli yli 2000 ihmistä, useimmat heistä muslimeja. Bombay, nykyiseltä nimeltään Mumbai, on Maharastran pääkaupunki.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme