Mainos
Mainos

Bonnin ilmastokokous: Päästövähennykset alakantissa

YK:n ilmastokokouksessa Bonnissa on ilmoitettu päästövähennyksistä, jotka ovat 15-21 prosenttia vuoden 1990 päästöistä. Ne on määrä toteuttaa vuoteen 2020 mennessä.

Päästövähennyksistä ovat ilmoittaneet teollisuusmaat lukuun ottamatta Yhdysvaltoja, joka ei ole mukana nykyisessä Kioton ilmastopöytäkirjassa.

Ilmoitetut päästövähennykset ovat paljon vähemmän kuin mitä YK:n tiedemiespaneeli on esittänyt. Tiedemiesten mukaan kasvihuonekaasuja olisi vähennettävä 25-40 prosenttia, jotta pahimmilta ilmastonmuutoksen seurauksilta vältyttäisiin.

Suurimmat päästövähennykset ovat ilmoittaneet EU, Sveitsi, Norja ja Liechtenstein. Pienempiä vähennyksiä kaavailevat Kanada, Japani, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Yhdysvaltain uusi presidentti Barack Obama aikoo palauttaa maansa päästöt vuoden 1990 tasolle vuoteen 2020 mennessä, mikä merkitsisi noin 14 prosentin leikkausta nykyisiin päästöihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme