Mainos
Mainos

Borneolta löytyi taas uusi eläinlaji

Borneolla ja Sumatralla elävä puuleopardi on osoittautunut geenitutkimuksissa kokonaan uudeksi kissalajiksi. Kantaa uhkaa sademetsien tuhoutuminen.

Borneolta on löydetty uusi kissalaji. Borneon ja Sumatran saarilla elävä puuleopardi on tutkijoiden mukaan uusi laji, vaikka sen luultiin aikaisemmin olevan samaa lajia kuin Kaakkois-Aasian mantereella elävä puuleopardi.

Geenitutkimuksissa on havaittu, että Borneon ja Kaakkois-Aasian mantereen puuleopardit erosivat eri lajeiksi 1,4 miljoonaa vuotta sitten.

Puuleopardi voi kasvaa jopa pantterin kokoiseksi ja se on Borneon suurin petoeläin. Puuleopardeja arvioidaan olevan jäljellä noin 8000- 18 000 yksilöä.

Maailman luonnonsäätiön WWF:n mukaan Borneolta on viimeisen vuoden aikana löytynyt 52 uutta kasvi- ja eläinlajia. Alueen eläimistöä ja kasvistoa kuitenkin uhkaavat sademetsien hakkuut.

WWF:n metsäpäällikkö Harri Karjalaisen mukaan Borneon metsät on nykymenolla hakattu vuoteen 2022 mennessä.

(MTV3-STT-WWF)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme