Mainos
Mainos

Bosnia-Hertsegovinan protestit jatkuvat

Bosnia-Hertsegovinassa jatkuvat kolmatta päivää talousvaikeuksien aiheuttamat protestit.

Uutistoimisto AFP:n mukaan väkivaltaisuuksissa on loukkaantunut tänään yli 150 ihmistä. Yksinomaan pääkaupungissa Sarajevossa on sairaalalähteiden mukaan vammoja saanut yli 100 ihmistä.  

Mielenosoituksia on ollut useissa kaupungeissa. Pääkaupungissa Sarajevossa mielenosoittajat sytyttivät tuleen hallintorakennuksen. Poliisi ampui mielenosoittajia kumiluodein ja käytti myös kyynelkaasua ja vesitykkiä.

Myös Tuzlan kaupungissa maan koillisosassa mielenosoittajat tunkeutuivat hallintorakennukseen ja sytyttivät sen tuleen. Jotkut rakennuksessa olleet jäivät tulen saartamiksi ja joutuivat hyppimään ulos ikkunoista.

Bosnialaiset ovat kiukustuneet siihen, että maan talous on kurjassa tilassa ja suuri osa työikäisistä on vailla työtä. Tuzlassa protestoidaan tehtaiden sulkemisia vastaan.

Bosnia itsenäistyi Jugoslaviasta 1990-luvun alussa, ja maassa käytiin verinen sota.

Talous on itsenäisyyden aikana polkenut paikallaan. Tilannetta vaikeuttaa myös monimutkainen hallintojärjestelmä, jossa eri etnisille ryhmille on haluttu taata oma edustus. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme