Mainos
Mainos

Bosnia-Hertsegovinasta löydetty suuri joukkohauta

Bosnia-Hertsegovinasta on löydetty suuri joukkohauta, jossa uskotaan olevan noin 150 muslimin ruumiit.

Itäisestä Bosniasta on löytynyt suuri joukkohauta. Viranomaiset uskovat, että haudassa on noin 150 muslimin ruumiit. Joukkohauta löytyi Vlasenican kylästä 120 kilometriä Sarajevosta koilliseen. Parin päivän aikana haudasta on kaivettu ylös 43 ruumista.

Kadonneista ihmisistä vastaava viranomainen Amor Masovic uskoo, että haudasta löydettäneen 150 ruumista. Uhrit olivat todennäköisesti vuonna 1992 surmattuja muslimeja, jotka oli vangittu Susican vankileiriin. Masovicin mukaan luurankojen vierestä oli löydetty useita luoteja.

Bosnian serbit valtasivat muslimienemmistöisen Vlasenican kylän Bosnian sodan alkuvaiheissa vuonna 1992. He perustivat Susican vankileirin pian kylän valtaamisen jälkeen. Haagin sotarikostuomioistuimen mukaan leirissä oli vangittuna noin 8000 ihmistä. Masovic kertoi, että kylän muslimeista 1100 on vielä kateissa.

Bosnian sodan jälkeen viranomaiset ovat löytäneet yli 16500 rumista 273 joukkohaudasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme