Mainos
Mainos

Bosnia-lähettiläs erotti kymmeniä serbiviranomaisia

Kansainvälinen Bosnian-erityislähettiläs Paddy Ashdown on erottanut 60 Bosnian serbiviranomaista, koska he eivät ole kyenneet vangitsemaan sotarikoksista epäiltyä Radovan Karadzicia.

Erotettujen joukossa on mm. parlamentin puhemies Dragan Kalinic ja sisäministeri Zoran Djeric.

- Päätin erottaa nämä henkilöt julkisista ja puolueen viroista, Ashdown sanoi lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa Bosnian serbitasavalta on ollut jo liian kauan korruptoituneiden poliitikkojen ja rikollisten käsissä.

- Meidän on päästävä eroon jarrutuspolitiikan ja korruption syövästä (Bosnian serbitasavallassa) ja vähempi kuin suuri leikkaus ei onnistu, Ashdown sanoi.

Ashdownilla on vuoden 1995 Daytonin rauhansopimuksen nojalla laajat valtuudet erottaa paikallisia viranomaisia, joiden katsotaan yrittävän estää Bosnia-Hertsegovinan rauhanhanketta.

Karadzicia on yritetty pidättää jo lukuisia kertoja siinä kuitenkaan onnistumatta. Bosnian serbitasavalta on ollut länsimaiden kasvavassa paineessa pidättää yhä pakosalla oleva Karadzic ja muita sotarikosepäiltyjä.

Karadzicin sanotaan piileskelevän syrjäisessä kolkassa Itä-Bosniassa, kovan linjan lojalistien suojelemana.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme