Mainos
Mainos

Bosnian muslimeille ja kroaateille yhteinen armeija

Bosnian muslimi- ja kroaattipresidentit Alija Izetbegovic ja Kresimir Zubak allekirjoittivat tänään puolustussopimuksen, jonka nojalla muslimien ja kroaattien armeijat yhdistetään yhdeksi asevoimaksi. Poliittisesti armeijoita on jo yhdistänyt kuuluminen Bosnian muslimien ja kroaattien liittovaltioon.

Bosnian sodan aikana armeijat taistelivat ensin toisiaan vastaan, mutta yhdistivät sitten voimansa serbejä vastaan. Izetbegovicin neuvonantaja Mirza Hajric piti armeijoiden yhdistämistä hyvänä edistyksenä.

Sarajevossa olevat länsimaiset diplomaatit sanoivat kuitenkin sen nostattavan pelon, että uusi sotajoukko saattaa jonain päivänä käyttää voimaansa entisiä vihollisiaan serbejä vastaan.

Bosnian valtio koostuu kahdesta osasta: muslimien ja kroaattien liittovaltiosta ja Bosnian serbitasavallasta. Serbitasavallalla on oma armeijansa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme