Mainos
Mainos

Bosnian pääministeri erosi uudistuskiistojen keskellä

Erimielisyydet maan kahden osan, serbitasavallan sekä muslimien ja kroaattien liittovaltion välillä ovat jo pitkään hidastaneet uudistuksia, joita tarvittaisiin mahdolliseen EU-jäsenyyteen.

Bosnia-Hertsegovinan pääministeri Nikola Spiric ilmoittaa eroavansa tehtävästään. Hän sanoo olevansa erittäin tyytymätön maassa toimivan kansainvälisen lähettilään ehdotuksiin hallinnon uudistamisesta.

Lähettiläs Miroslav Lajcak on esittänyt muun muassa parlamentin ja keskushallinnon äänestysjärjestelmän muuttamista päätöksenteon virtaviivaistamiseksi. Erimielisyydet maan kahden osan, serbitasavallan sekä muslimien ja kroaattien liittovaltion välillä ovat jo pitkään hidastaneet uudistuksia, joita tarvittaisiin mahdolliseen EU-jäsenyyteen.

Serbit pitävät Lajcakin ehdotuksia uhkana autonomialleen ja ovat syyttäneet lähettilästä yrityksestä rikkoa perustuslakia. Myös Spiric on etniseltä taustaltaan serbi. Lajcak puolestaan on kieltäytynyt muuttamasta ehdotustaan, jolla on ulkovaltojen tuki.

Asiantuntijat arvioivat, ettei Bosnian johto hyväksy Spiricin eroa, vaan pyytää häntä jatkamaan tehtävässään.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme